Yıkanabilir Bebek Bezi Macerası-2

Merakla beklenen ikinci yazımız bir çok nedenden ötürü ertelendi.(hastalılar, diş çıkarmaları, sünnet. vb..) amma işte geldim burdayım 🙂 en son nerede kalmıştık hanımlar? malzemelerimizi tanıtmış ve şablonların adreslerini vermiştim. hatırlatma için tıktık.

model hakkında hiç bir şey yazmamışım. bu model charliebanana nın cepli modeli.ilk denemem buydu. ayarlanabilir lastikler beni gerçekten ayarttı ama bana göre bu model çok kullanışlı değil çünkü her çişten sonra değiştirmeniz gerekiyor ama bebek için çok rahat.

Bu yazımda ihtiyacınız olan malzemeler

  • dikiş makinesi
  • bebek bezi şablonları (buradan indirin)
  • %100 pamuklu kumaşlar
  • su geçirmez kumaş
  • ayarlanabilir lastik
  • düğme (ufak gömlek düğmesi olur)
  • çıtçıtlar
  • çıtçıt pensesi(buradan satın alabilirsiniz) veya yerine kullanılabilecek buradaki malzeme

işlemlere öncelikle kalıpları kartona geçirmekle başladım.çünkü daha kolay ve kullanışlı oluyor.

bebek bezi şablon

şablonları birleştirin

IMG_0321

şablonun kenarlarını düzeltin

 

IMG_0322

şablonu kartona geçirin

ikinci kademe de kumaşa şablonu yerleştirmek ve modeli kumaşa çizmek var. buradaki püf noktası kumaşın ters yüzünden çizim yapılacak olması. yani desenli kısım altta kalacak. çizimlerinizi sert bir zeminde yapın. bir masa ya da sert zemin işinizi görecektir.

yıkanabilir bebek bezi

iç kumaşın ek parçaları ile dikilmiş hali

sanırım ben kumaşı keserken fotoğraf çekmemişim 🙂 kusura bakmayın. burada iç kumaşla birlikte ayarlanabilir lastikleri ilikleyeceğimiz düğmeleri dikmede yardımcı olacak parçalar var.hepsi indirdiğiniz şablonda mevcut.

yıkanabilir bebek bezi

şablondaki bütün parçaları kestiğinize emin olun!

20160511_153833

sızdırmaz kumaşı üst kumaş ile birlikte kullanın

20160511_155014

üst kumaşa çıtçıtları daha sıkı tutmasını sağlayacak yardımcı parçayı dikin

20160511_161204

lastik geçireceğimiz bölgeyi de dikip üst kumaşa çıtçıtları takın

20160511_163913

indirdiğiniz şablon yardımıyla çıtçıt yerlerini belirleyin ve çıtçıtları basın

20160512_135905

iç kumaş ile dış kumaşı birleştirip dikin

evet evet kabul ediyorum. işlemler arasında fotoğraf eksiğim var. fotoğraflar gün ışığını iyi kullanmak amacıyla mutfakta çekildi. evet sleepy ıslak mendillerini kullanıyorum. pijamamın dizleri çıktı. benim pasaklı ve dağınık olmam sizleri yanıltmasın. bunlar ilk yazılarım elbette eksikleri olacak yavaş yavaş yoluna koyacağım. bir de o zamanlar bir dikiş masam bile yoktu. şimdi daha düzenliyim. bütün bunları göz ardı ederseniz belki size bir video hazırlayabilirim 🙂

işte sanırım sona ulaşabildim. kafanıza takılanları sorabilirsiniz ki bence bir sürü sorunuz var 🙂 çünkü çok karışık bir yazı oldu. bana büyük bir ders oldu. yavaş yavaş öğrenecek aplası 🙂 bana instagramdan ulaşabilirsiniz. @westmummy  yeni modelleri de görmenizi isterim. görüşmek üzere kolay gelsin hanımlar.

 

Yıkanabilir Bebek Bezi Macerası-2’ için 7 yanıt

  1. Merhaba cok sagolun boyle bi girisimde bulundugunuz icin. Emeginize sağlık. Benim sorum yan lastikleri nasil dikip dugmeliyoruz. Bide ic pedi nasil dikiyoruz

    Beğen

    1. ben de teşekkür ederim, ilginiz için.bacak bölgesi için lastik yolunu, bütün bezi dikip bitirdikten sonra bezi düzüne ceviriyorum. bacak kısmından yaklaşık olarak 2,5 cm kadar içeri girip en üstten dikiyorum. benim kullandığım lastik biraz kalınca.belki siz daha öncesini kullanırsınız. düğmeleri içten ek parçalara dikiyorum.

      Beğen

    2. Merhaba Ozgul, yan lastikler için bütün dikiş bitip de bezi düze çevirdiğinizde bir yol dikiyorsunuz. lastik genişliğiniz kadar olmalı. düğmeler için diktiğimiz ek parçanın üstüne düğmeleri dikip lastikleri iliklemeniz lazım

      Beğen

    3. iç ped için cevap yazmamışım. ben en son en rahat yöntemi havlu kumaşında buldum. kumaşçılarda metre ile satılıyor. bebeğin bacak arasına göre ölçüp dikdörtgen şekilde dikebilirsiniz.

      Beğen

  2. merhaba tuba hanım… emeğinize sağlık. ben bambaşka birşey soracaktım. başkabir sitedeki yorumunuzla ilgili… Benim bebebeğimede duene tip 2 teşhisi kondu. tedavisiyle ilgili paylaşımda bulunmak isterseniz bana ulaşır mısınız lütfen..

    Beğen

    1. merhaba endişeli anne, öncelikle geçmiş olsun demek isterim ama bu hastalıkta geçen bir şey yok gibi görünüyor. bu konuyla alakalı bir yazı hazırlayacağım. ankaradaysanız iletişime geçebiliriz.

      Beğen

      1. malesef ankarada değilim malatyadayım. ama ankarada bi doktor 1. yaşından sonra oğlumu ameliyatla tedavi edebileceğini söyledi. oysaki oğlumu daha önce götürdüğüm araştırma hastanesindeki uzman doktor kesinlikle tedavisi olmadığını ancak boyun pozisyonu kazanırsa boyun ameliyatı yapılabileceğini söylemişti. Araştırmaya çalışıyorm ama dediğiniz gibi çok fazla veri yok.:((

        Beğen

Yorum bırakın